En fantastisk helg på Engø gård

08/02/2012 at 13:00 Legg igjen en kommentar

Forrige helg tilbrakte jeg på Engø gård. Dette gamle sommerpensjonatet ligger på Tjøme, og er et av de herligste overnattingsstedene jeg vet om. Stedet hører med til De historiske, og Frithjof Pihl startet opp driften allerede på 1920-tallet. Etterhvert drev han pensjonatet sammen med sin britiske kone som satte sitt preg på stedet. Hun begynte blant annet å «sile» gjestene, slik at det ble et privilegum å få adgang. Det ble også kjent som et sted der kjente og fremtredende personligheter kunne feriere fredlig og ufortyrret. Her var de beskyttet mot offentligheten av en sivilisert form for diskresjon.

Stedet skiftet navn til Engø gård i 2000, etter en omfattende restaurering og modernisering. Her finner du ro og stillhet, og maten, drikken og servicen er helt fantastisk. Jeg og samboeren min har vært på Engø et par ganger før, men denne gangen var maten enda bedre. Kjøkkenet tilstreber å bruke lokale råvarer, og om sommeren dyrkes det urter, bær og grønnsaker på stedet. Mye av disse bærene blir syltet og det kunne vi nyte godt av til frokost, i tillegg til bl.a hjemmelaget røkelaks og paté. Vi slo på stortromma og var der fra fredag til søndag. Fredag spiste vi tre helt fantastiske retter. Det ble servert skatevinge med fennikel og granateple, oksekjøtt i varianter (bl.a. langtidskokt oksehale som var helt sinnsyk!) med jordskokk og hjemmelaget is med nøtter, marengs og rød appelsin.

På lørdagen etter en rolig morgen og en svømmetur i det flott bassenget, inntok vi signaturmåltidet «Afternoon tea» (noe man burde samles rundt oftere – lekkert!), før vi senere på kvelden spiste nok et flott måltid, en femretters middag med bl.a. Hellebarn med beter, kalv med bønner og squash og en lakrisdessert. Ja, vi ble mette, men veldig, veldig lykkelige.

PS! Dette er absolutt ikke et sponset innlegg. Et opphold på Engø gård er ikke billig, men søker du etter ro og stillhet i god kombinasjon med mat og vin av høy kvalitet, er det verdt hver krone. Virkelig.

Entry filed under: Matreise.

Linse- og granateplesalat Varmende tomatsuppe med ostekrutong

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggere liker dette: