Kylling, ris og restesuppe

17/02/2012 at 13:51 Legg igjen en kommentar

Her kommer nok en suppe. Det er vinter og da er det deilig med supper i alle varianter. Med denne suppen har du mulighet til å bruke det som har samlet seg opp av grønnsaksrester i løpet av uken. Ja, for restene må spises opp, enten det er fredag eller ei. Jeg setter både smak, miljø og dyrevelferd høyt, så her har jeg valgt kyllingbryst fra Holte gård. På Holte gård produseres økologiske egg, samt økologisk og Spesialitet-merket kjøtt og produkter av kylling, and og gås. De har eget slakteri på gården og dyrevelferd er i fokus. Ryktet sier at det nå skal bygges basseng til endene, sånn at de kan boltre seg og bli enda gladere. Les mer om kyllingoppdrett på Holte gård her, og mer om ikke så bra industrikylling her.

Kylling, ris og restesuppe

  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 dl ris
  • 1,7 l kyllingkraft
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1/2 fennikel, i små terninger
  • evt. andre grønnsaker du måtte ha liggende, i små biter
  • 1 kyllingbryst fra Holte gård, ca. 500 g, i biter
  • 3-4 ss sitronsaft
  • 1-2 ss salt soya
  • 1-2 ss søt soya
  • salt og pepper
  • frisk koriander

Fres løken i olje til den er myk. Ha i risen og fres i ca. 1 minutt. Hell i kraften og ha i grønnsakene. La suppen småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett kyllingen og kok videre i 5-10 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt og risen er ferdig. Ha i sitronsaft, salt- og søt soya og smak til med salt og pepper. Server med godt brød og et dryss koriander.

Tips! Jeg hadde i noen sukkererter rett før servering. På den måten holdt de seg sprø og knasende. Du kan også evt. drysse vårløk over for litt knas.

Tips! Har du gamle risrester, kan du droppe risen i begynnelsen av oppskriften og tilsette kokt ris sammen med kyllingen.

Entry filed under: Oppskrifter, suppe. Tags: .

Spicy nudelsalat med peanøtter Gryte med søtpotet – nok en vegetarrett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: