Gryte med søtpotet – nok en vegetarrett

20/02/2012 at 15:04 11 kommentarer

Det er jo kjøttfri mandag i dag, så jeg klinker til med nok en vegetarrett. Søtpotet er en litt ukjent skatt som jeg ofte ovnsbaker eller bruker i stappe kombinert med andre rotgrønnsaker. Her får den følge av bønner og paprika i en afrikansk gryte med peanøttsaus. Jeg ble så glad da jeg fant økologisk peanøttsmør på Coop her forleden, fordi det beatår kun av peanøtter (hele 99,3 prosent!) og salt, altså ikke noe fullherdet fett eller sukker som i den vanlige typen fra Mills. Ja, så det kan anbefales.

Gryte med søtpotet

4 porsjoner

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 700-800 g søtpotet, uten skall og i biter
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks røde bønner (kidney)
  • 1 rød paprika, i små biter
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts spisskummen
  • litt nykvernet pepper
  • litt tørket chili om ønsket
  • 3 ss peanøttsmør

Fres løk og hvitløk mykt i olje. Ha i søtpoteter og hell kraften over. Ha i resten av ingrediensene utenom peanøttsmøret, rør godt og kok opp. La det småkoke under lokk i 1 time. Ta av lokket og kok videre i ca. 30 minutter til eller til potetene er gode og myke og sausen har tyknet. Ta gryten av varmen og rør inn peanøttsmør. Server med ris eller godt brød.

Entry filed under: Oppskrifter, vegetar. Tags: .

Kylling, ris og restesuppe Skrei – fantastisk råvare i sesong nå

11 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen  |  20/02/2012, kl. 15:42

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 2. Kristin  |  20/02/2012, kl. 17:13

    Søtpotet er noe av det beste jeg vet. Bra oppskrift:)

    Svar
    • 3. matmisjonen  |  20/02/2012, kl. 18:20

      Takk! Ja, en av mine favoritter.

      Svar
  • 4. elisesbakery  |  20/02/2012, kl. 17:39

    Så godt ut :)

    Svar
  • 5. Kjell  |  20/02/2012, kl. 17:54

    Så godt ut dette her ja. Eneste det mangler er litt biff. ;)

    Svar
    • 6. matmisjonen  |  20/02/2012, kl. 18:21

      Ha ha! Ja, men dette kan også fungere ved siden av kjøtt eller med køttbiter i. Men på en annen ukedag da, selvfølgelig ;-D

      Svar
  • 7. Martin:D  |  20/02/2012, kl. 18:12

    Denne skal defintivt prøves:D Så fantatisk ut!

    Svar
  • 8. Greta Gramstad  |  20/02/2012, kl. 19:35

    Gode ingredienser. Søtpotet bruker jeg ofte.
    Lurer på hvorfor det kokes så lenge, søtpotet trenger jo lite koking?

    Svar
    • 9. matmisjonen  |  20/02/2012, kl. 20:29

      Jeg skjærer potetene i litt ujevne biter, noen store og noen små. De store holder formen, mens de små er med på å tykne sausen. Dette er jo litt «møljemat» som jeg kaller det, og blir best når det er godt kokt. Det er selvsagt en smakssak, så det er bare å prøve seg litt fram. Godt blir det uansett!

      Svar
  • 10. Kristine Hoelseth  |  21/02/2012, kl. 10:27

    Suppen så utrolig god ut og tror nok den skal serveres hjemme hos oss idag!

    Svar
  • 11. utenglorie  |  21/02/2012, kl. 18:12

    Skikkelig godt!! Smugspiste litt av peanøttsmøret under koketiden, det ble egentlig som en delig forrett. Kan anbefales!! ;-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: