Fiskesuppe med eple

12/03/2012 at 10:47 3 kommentarer

Fiskesuppe er lett å lage og kan varieres i det uenderlige. En kraft basert på blåskjell- eller fiskekraft og fløte eller tomat, kokes med grønnsaker, fisk og/eller skalldyr. Krydderiet kan bestå av alt fra klassisk safran til eksotisk curry. Dette er en ganske klassisk variant, men med eple og eplejuice.

Fiskesuppe med blåskjell

4 porsjoner

  • 1 eple, i små terninger
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1/2 fennikel, finhakket
  • 1-2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 dl eplejuice
  • 1 kg blåskjell
  • 1-2 gulrøtter, i skiver
  • 3 dl fløte
  • 3 dl fiskekraft
  • 1-2 ts karri
  • 300 g seifilet, i biter
  • 150 g reker, skrelt
  • litt frisk dill

Skyll og vask blåskjellene i kaldt rennende vann. Kast alle skjell som ikke lukker seg hvis du slår dem mot vasken eller de som er skadet. Fres eple, løk, fennikel og hvitløk raskt i olje i en stor gryte. Ha i hvitvin og juice, og kok opp. Tilsett blåskjellene, sett på lokk og la dampe til skjellene har åpnet seg, ca. 5 minutter. Fisk skjellene opp fra kraften med en hullsleiv og kast de som ikke har åpnet seg. Plukk ut innmaten og kast skjellene. Spar eventuelt noen hele til pynt.

Kok inn blåskjellkraften noen minutter. Ha i gulrøtter, fløte, fiskekraft og karri, og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke i 5 minutter. Sett til side og ha i fisken. La trekke under lokk noen minutter. Ha i reker og blåskjell, og trekk et par minutter til. Dryss litt dill over og server med godt brød til.

Entry filed under: fisk, Oppskrifter, suppe. Tags: .

Eple- og hasselnøttchutney + en liten oppdatering Matmisjonen får ny profil…

3 kommentarer Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: