Påskegodt – hvit sjokolademousse

03/04/2012 at 11:30 2 kommentarer

Dette er jo en veldig morsom (og litt jålete) måte å servere denne deilige moussen på nå i påsken. Oppskriften er min, men ideen har jeg stjålet fra Martha Stewart. Du kan selvfølgelig server denne lekre moussen i glass eller andre porsjonsformer også. Skal du bruke eggeskall, kan det være lurt å samle på noen fra påskefrokostens speilegg eller omelett. Bruk en kniv og knekk av toppen så pent som mulig. Vask eggeskallene godt under rennende varmt vann og skrap hinnen forsiktig løs fra innsiden av skallet med fingeren din. Vær varsom. La skallene tørke opp ned på litt kjøkkenpapir.

Hvit sjokolademousse

4-6 porsjoner

  • 1 ts gelatinpulver
  • 3 ss solbær- eller bringebærsaft
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade, i biter
  • 1,5 dl kremfløte, pisket til krem
  • evt. appelsin- eller kelementinfileter, bær eller bringebærsaus til servering

Ha gelatinen i en skål og hell over saft. La stå i 5 minutter. Varm opp fløte og sjokolade i en gryte på lav varme. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett gelatin og saft, og rør til gelatinen er helt oppløst. Avkjøl litt og vend inn pisket krem. Hell over i porsjonsformer og la stå i kjøleskapet noen timer til moussen har satt seg. Server med appelsinfileter, ferske bær eller bringebærsaus.

Entry filed under: dessert, Oppskrifter. Tags: .

Ny film! Sånn kan du bruke en hel kylling. Filmpremiere på Vimeo

2 kommentarer Add your own

  • 1. Anne S  |  03/04/2012, kl. 11:40

    Morsom ide. Men lurer på hvorfor solbærsaft? Og hvorfor blir ikke moussen mer rosa da?

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  03/04/2012, kl. 12:03

      Takk! Jo, den blir litt svakt rosa. Jeg har en tro på at man trenger litt væske for å løse opp gelatinpulveret, men man kan sikkert bruke litt av fløten eller kanskje til og med drysse pulveret rett i fløte- og sjokoladeblandingen. Originalt brukte jeg crème de cassis (solbærlikør), men ettersom jeg aldri har det stående har jeg byttet ut med solbær- eller bringebærsaft. Så bare av gammel vane. Prøv gjerne andre varianter og gi meg tilbakemelding.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: