Laks med varm salat

17/04/2012 at 16:22 Legg igjen en kommentar

Dette er en perfekt hverdagsmiddag som er veldig rask å lage. Oftere og oftere dropper vi poteter, pasta eller ris til fordel for mer grøntfôr. Har du godt kjøtt eller god fisk som utgangspunkt, er det ikke så mye mer man trenger. Her «svir» man praktisk talt laksen raskt i varm panne, og honning og balsamico er med på å forme en søt, karamellisert skorpe. Bruker du fersk laks, kan den gjerne være litt rå i midten. Den varme salaten kan varieres ettersom hva du har liggende av salat og kål. Hele måltidet tar vel cirka 20 minutter å tilberede til sammen. Enkelt og godt.

Laks med varm salat

4 porsjoner

  • 800 g laksefilet uten skinn og bein, delt i 4
  • 1 dl balsamico
  • saften fra 1/2 lime
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ss smør
  • 1-2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 liten radicchio, strimlet
  • 1-2 hjertesalat, i store biter
  • 1 pak choy, i store biter
  • 100-200 g spinat, vasket og uten tykke stilker
  • litt solsikkeolje til steking
  • 100 g pinjekjerner, ristet i en tørr panne
  • flaksalt til servering

Rør sammen balsamico, limesaft og honning til en marinade. La laksestykkene ligge i marinaden mens salaten klargjøres. Vend på dem av og til. Smelt smør i en gryte og fres hvitløken et par minutter. Ha i alt det grønne og vend godt. Sett gryten til side med lokk på. Stek laksestykkene i en varm panne med litt solsikkeolje til godt brunet på begge sider. Sett pannen til side og la laksen ettersteke under lokk ca. 5 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. Vend pinjekjernene inn i den varme salaten og rør godt rundt. Ha på godt med salt og server til laksen. Du kan selvfølgelig også servere ris eller pasta til om ønskelig.

Entry filed under: fisk, Oppskrifter, salat, tilbehør. Tags: .

Supersaftig gulrotkake BBQ-spareribs og gode grilltips – grillsesongen er i godt i gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: