Loffbrød med spinat, feta og soltørkede tomater

02/05/2012 at 10:10 13 kommentarer

Mai er en måned full av arrangementer, hageselskap, høytidsdager, uteliv og festligheter. Da er det fint å ha et godt partytriks på lur. Dette er en oppskrift på et brød fylt med godsaker, som ble til grunnet et par forskjellige hendelser. For en tid tilbake siden var jeg så heldig å få smake på Inas nybakte, utradisjonelle bienenstich eller bollebrød som jeg kaller det. Ina skriver bloggen Mat på bordet, og dette var en fiffig måte å bake søt gjærbakst med fyll på. Og i forrige uke kjøpte jeg meg en børek til lunsj. Den var fylt med feta og spinat, smaker jeg er veldig glad i, og da slo det meg at det jo måtte være mulig å kombinere disse to variantene. Jeg har altså laget et loffbrød fylt med spinat, feta og soltørkede tomater og brukt Inas teknikk. Brødet blir som en slags fyldig focaccia, og er perfekt som tilbehør til grillmaten eller som et helt måltid i seg selv. Dette er med andre ord alt du trenger for å bli en hit på spleisefesten.

Loffbrød med spinat, feta og soltørkede tomater

  • 550 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1-2 ss smør
  • 400 g fersk spinat
  • 2 hvitløksfedd, lett knuste
  • 250 g fetaost
  • 150 g soltørkede tomater i olje eller utvannet, i strimler

Her vil jeg anbefale å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok da deigen er ganske løs og bør eltes en stund. Ha mel, salt og sukker i bakebollen. Smuldre i gjæren og ha i egg og melk. Start maskinen på lav hastighet og tilfør vannet i en tynn stråle mens maskinen går. Når alt vannet er i, økes hastigheten på maskinen. Elt i 10-15 minutter. Dekk over bakebollen og la deigen heve et lunt sted i 1-1 1/2 time eller til den har doblet i størrelse. Smelt smør i en stekepanne og tilsett spinat og hvitløksfedd. La spinaten surre under omrøring til den kollapser. Sett til side, fjern hvitløksfeddene og ha i soltørkede tomater. Bland godt. Kle en brødform med smurt bakepapir. Hell brøddeigen ut på et melet underlag og dra den utover til et rektangel som er ca. 1 cm tykk. Spre spinat- og tomatblandingen utover og smuldre feta utover toppen. Skjær deigen i strimler på langs med samme bredde som brødformen og legg dem på toppen av hverandre så du får lag på lag med deig og fyll. Skjær stykker av «deigbunken» på størrelse med høyden på brødformen sånn at du kan sette skivene på høykant ned i brødformen etter hverandre. Dekk til og la brødet heve i 30 minutter. Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i ca. 50 minutter. Pass på så ikke toppen blir brent. Dekk eventuelt til med aluminiumsfolie. La brødet avkjøle seg i formen.

Entry filed under: brød, festmat, Oppskrifter, tilbehør. Tags: .

Litt kaffeprat… Wow! Maaemo!

13 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen  |  02/05/2012, kl. 14:15

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 2. AlottesVerden  |  02/05/2012, kl. 21:49

    mmm dette så godt ut…MÅ prøves ut :)

    Svar
  • 3. Ida Skoge  |  03/05/2012, kl. 10:24

    nam!

    Svar
  • 4. Bahar  |  03/05/2012, kl. 12:29

    Har akkurat satt den i ovnen =)
    Jeg strødde masse valnøtt kjerner på,
    så dette blir spennene =)

    Svar
    • 5. matmisjonen  |  03/05/2012, kl. 16:09

      Nam! Høres godt ut. Bare følg med så ikke nøttene blir brent :-D

      Svar
  • 6. Bahar  |  03/05/2012, kl. 18:42

    Det smakte nydelig, takk =D

    Svar
    • 7. matmisjonen  |  04/05/2012, kl. 13:31

      Så bra! Jeg må prøve med nøtter neste gang!

      Svar
  • 8. glimtioyet  |  03/05/2012, kl. 20:29

    Mmmmmmm!! Det så kjempegodt ut! Noe jeg vil prøve meg på nå som grillsesongen er i gang! :-)

    Svar
  • 9. matfoodcomida  |  04/05/2012, kl. 12:18

    Ser veldig godt ut! Kjempefin blogg du har. God helg :-)

    Svar
    • 10. matmisjonen  |  04/05/2012, kl. 13:30

      Tusen takk! God helg til deg også!

      Svar
  • 11. Silje  |  04/05/2012, kl. 12:19

    Ser kjempegodt ut! Liker bloggen fin veldig godt. God helg :-)

    Svar
  • 12. foodbyvictoria  |  14/07/2012, kl. 14:49

    ser himmelsk ut, dette skal jeg lage :) ha en fin sommer videre.

    Svar
    • 13. matmisjonen  |  14/07/2012, kl. 20:25

      God sommer til deg også!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: