Urtefylt laks med agurksaus – enkel selskapsmat

10/05/2012 at 09:49 2 kommentarer

 

 

Det er mai og siste hånd legges på boken. Som frilanser er det lett å jobbe litt vel mye (Hvor ble det av all friheten liksom?), så i går lot jeg bok være bok og moms være moms, og tok meg en tur til Øverland Andelsbruk. På gården spirer og gror det, og jeg plukket med meg både jordskokk, rabarbra og urter. Et deilig avbrekk, som resulterte i denne oppskriften. Her er laksefileten stappet med nyplukkede urter, og stekt i folie i ovnen. Sausen tar 5 minutter å lage og serveres kald, så dette er virkelig enkel festmat. Utrolig godt er det også.

Urtefylt laks med agurksaus

4 porsjoner

  • 2 ss smør
  • 1 fennikkel, i små biter
  • 1 bunt vårløk eller 1/2 purre, i tynne skiver
  • finhakket dill
  • finhakket syre og spansk kjørvel, ev. andre urter
  • 800 g laksefilet, helt stykke uten skinn og bein
  • salt og pepper

Varm smør i en stekepanne og fres fennikel og vårløk mykt og blankt. Sett til side og bland inn urter. Legg laksefileten på en skjærefjøl og bruk en pinsett til å fjerne ev. bein som sitter igjen. «Åpne» fileten ved å snitte den på langs. Ikke skjær helt gjennom, men brett fileten åpen som en bok slik at du får et stykke med jevn tykkelse. Legg litt plastfolie over og bank lett med baksiden av hånden, slik at det blir flatt. Fordel urtefyllet utover og rull fileten sammen som en rullekake. Ha litt smør på et stort stykke med folie, legg lakserullen på og pakk den stramt sammen. Legg rullen i en ildfast form og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. La fisken hvile i folien i 10 minutter før laksen skjæres i skiver og serveres med agurksaus og ev. kokt poteter.

Agurksaus

  • 165 g majones
  • 1 agurk, i biter
  • 1 ts sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • ferske mynteblader

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en glatt saus.

Entry filed under: festmat, fisk, Oppskrifter. Tags: .

Wow! Maaemo! Opp-ned rabarbrakake

2 kommentarer Add your own

  • 1. Nina  |  10/05/2012, kl. 11:11

    Fantastisk!!! Dette så utrolig lekkert og fristende ut :-)
    Skal prøves.
    God helg.

    Mvh
    Nina

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  10/05/2012, kl. 12:29

      Gled deg ;-D God helg til deg også.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: