Forfriskende rabarbra- og jordbærsaft
24/05/2012 at 08:28 4 kommentarer
Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Plutselig har jeg tilgang på masse rabarbra, og det er veldig gøy og inspirerende. Ja, for hva skal man gjøre med de syrlige stilkene? Det er mange muligheter. De fleste av oss har gode barndomsminner om sure rabarbrastilker dyppet i sukker og kombinasjonen av det syrlige og det søte er tiltrekkende. Jeg har allerede bakt en opp-ned rabarbrakake og i den sommervarmen vi opplever nå, er det perfekt med en avkjølende og forfriskende saft. Løp og lag!
Rabarbra- og jordbærsaft
ca. 3 liter
- ca. 1 kg rabarbra i biter
- ca. 400 g sukker
- 2-3 kurver jordbær, delt i 2
- litt finhakket ingefær
- 2 liter vann
- saft fra 1-2 sitroner
Bland rabarbra og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter. Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær, ingefær og vann. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg. Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete. Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.
Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.
Entry filed under: Oppskrifter.
4 kommentarer Add your own
Legg igjen en kommentar
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
Fru Aadalen | 24/05/2012, kl. 11:09
Dette er sikkert et idiotisk spørsmål, men blir dette saft man skal blande ut, eller er den ferdig til å drikkes? Ser veldig godt, ut og har veldig lyst til å prøve, men er helt grønn når det gjelder saft. :)
2.
matmisjonen | 24/05/2012, kl. 16:21
Ingen spørsmål er dumme :-D Denne saften skal ikke blandes ut. Det vi blander ut er saft-konsentrat. Når vi PRESSER frukt og bær får vi ut juice. Den blir sjelden klar ettersom noe av fruktkjøttet også kommer med. For å få juicen klar må den filtreres. I dette tilfellet «saftes» rabarbraen ved koking, dvs at saften blir trukket ut av varmen (tror jeg :-D) Når den siles er den klar
3.
matmisjonen | 24/05/2012, kl. 16:22
Lykke til! Det er bare å sette igang.
4.
Fru Aadalen | 26/05/2012, kl. 06:20
Takk for en super oppskrift!:) Den ble laget i går, og det ble stor suksess – ikke en dråpe igjen!:)
http://www.frokenaadalensverden.com/2012/05/rabarbra-og-jordbrsaft.html
:)