Forfriskende rabarbra- og jordbærsaft

24/05/2012 at 08:28 4 kommentarer

Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Plutselig har jeg tilgang på masse rabarbra, og det er veldig gøy og inspirerende. Ja, for hva skal man gjøre med de syrlige stilkene? Det er mange muligheter. De fleste av oss har gode barndomsminner om sure rabarbrastilker dyppet i sukker og kombinasjonen av det syrlige og det søte er tiltrekkende. Jeg har allerede bakt en opp-ned rabarbrakake og i den sommervarmen vi opplever nå, er det perfekt med en avkjølende og forfriskende saft. Løp og lag!

Rabarbra- og jordbærsaft

ca. 3 liter

  • ca. 1 kg rabarbra i biter
  • ca. 400 g sukker
  • 2-3 kurver jordbær, delt i 2
  • litt finhakket ingefær
  • 2 liter vann
  • saft fra 1-2 sitroner

Bland rabarbra og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter. Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær, ingefær og vann. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg. Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete. Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.

Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Urtepesto – smak av vår Grillet hvit asparges – i sesong nå!

4 kommentarer Add your own

  • 1. Fru Aadalen  |  24/05/2012, kl. 11:09

    Dette er sikkert et idiotisk spørsmål, men blir dette saft man skal blande ut, eller er den ferdig til å drikkes? Ser veldig godt, ut og har veldig lyst til å prøve, men er helt grønn når det gjelder saft. :)

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  24/05/2012, kl. 16:21

      Ingen spørsmål er dumme :-D Denne saften skal ikke blandes ut. Det vi blander ut er saft-konsentrat. Når vi PRESSER frukt og bær får vi ut juice. Den blir sjelden klar ettersom noe av fruktkjøttet også kommer med. For å få juicen klar må den filtreres. I dette tilfellet «saftes» rabarbraen ved koking, dvs at saften blir trukket ut av varmen (tror jeg :-D) Når den siles er den klar

      Svar
    • 3. matmisjonen  |  24/05/2012, kl. 16:22

      Lykke til! Det er bare å sette igang.

      Svar
  • 4. Fru Aadalen  |  26/05/2012, kl. 06:20

    Takk for en super oppskrift!:) Den ble laget i går, og det ble stor suksess – ikke en dråpe igjen!:)
    http://www.frokenaadalensverden.com/2012/05/rabarbra-og-jordbrsaft.html

    :)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: