Grillet hvit asparges – i sesong nå!

28/05/2012 at 11:32 Legg igjen en kommentar

Det er spennende å følge sesongene, og den tiden vi er inne i nå er jo helt fantastisk for oss matelskere. Hvit asparges er noe av det beste av det beste. Sesongen er i teorien kort og den aller beste aspargesen får du i perioden april til juni. Derfor er det nå det gjelder! Hvit asparges kan kokes som sin grønne tvilling (den trenger litt lenger koketid), men når den grilles kommer smaken enda bedre til sin rett. Her serveres den grillede aspargesen på en urtesalat som forrett, men den smaker utmerket alene også. Grill den, del i biter, dryss med salt, skvis litt sitron på og server som snack som folk kan kose seg med mens resten av maten grilles.

Salaten og urtene her er plukket på gården. Det er en blanding av vårsalat (også kalt feltsalat eller mâchesalat), rucola, spinat, namenia, karveblader og rosenrotblader, men du kan selvsagt lage en miks av dine favorittblader. Server med en hvitløk- og sennepsvinaigrette.

Grillet hvit asparges

  • 1 bunt hvit asparges
  • god olivenolje
  • flaksalt
  • sitron

Hvit asparges må skrelles, så bruk en potetskreller og fjern det ytterste laget forsiktig. Skjær av 1-2 cm av den nederste delen. Ja, det finnes et triks der du knekker av den nederste delen der den gir etter, men ofte kvitter du deg da med mer enn nødvendig. Kok aspargesen i kokende vann i ca. 3 minutter. Da er de halvkokte. Hell av vannet og ha over en klunk olivenolje og et godt dryss med salt. Vend aspargesen i oljen. Grill aspargesen raskt på alle sider på en skikkelig varm grill. Dryss med litt mer salt og skvis over sitron.

Urtesalat med hvitløk- og sennepsvinaigrette

  • 2 never blandet salat og urter
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 dl ferskpresset sitronsaft
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • salt og pepper

Vask og tørk salaten i en salatslynge. Ha olje, sitronsaft, sennep og hvitløk i et syltetøyglass med lokk. Skru på lokket og rist til en jevn og kremet dressing. Smak til med salt og pepper og vend inn i salaten. Server med en gang.

Entry filed under: Oppskrifter, salat, vegetar.

Forfriskende rabarbra- og jordbærsaft Grilla kylling – rett og slett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggere liker dette: