Grilla kylling – rett og slett

30/05/2012 at 18:34 Legg igjen en kommentar

God grillmat er noe av det beste som finnes. Jeg er ingen utstyrssnobb, men når det kommer til grilling, er kullgrill det eneste som gjelder. Kull tilfører både en smak og lukt du ikke får med gassgrill, og for meg er det avgjørende for et godt resultat. I løpet av uken går det for det meste i rask grillmat som fisk, pølser, svin- eller oksefilet, men i helgene kan vi kaste oss i gang med mer tidskrevende prosjekter som spareribs, store kjøttstykker eller hel kylling. Her har jeg «brett ut» fuglen og grillet den på lav indirekte varme under lokk i ca. 3 timer. Den ble også mildt røyka og sprayet med en blanding av hvitvin og soya underveis. Nydelig resultat!

Grilla kylling

  • 1 hel kylling fra Holte gård
  • litt olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 dl hvitvin
  • 0,5 dl soyasaus
  • sitron, bladpersille og purre til servering

Snu den hele kyllingen med brystene ned og klipp eller skjær den åpen langs ryggraden. Brett fuglen ut som en sommerfugl. Gni begge sidene med olje, salt og pepper. Fyr opp en dose grillkull og plasser kullet på den ene siden av grillen. Legg på risten og legg kyllingen med innsiden ned over den siden uten kull. Sett en liten aluminiumform med vann ved siden av kyllingen, kast ev. litt røykspon direkte på kullet og sett på lokket. Pass på at ventilene er litt åpne så ikke varmen kveles. Bland sammen vin og soya, og ha det over på en sprayflaske. Spray kyllingen godt med jevne mellomrom under hele grilltiden. Kyllingen skal grille mellom 2 og 3 timer ettersom hvor varm grillen er. Varmen opprettholdes ved å legge på noen biter med kull underveis. Når kyllingen er ferdig grilla bør den hvile i 15 minutter før kjøttet pilles løs fra beina og legges på et fat. Skvis litt sitron over, drypp med olje, dryss med salt og pepper og ha på litt hakket bladpersille og purre. Server med ris eller salat.

Her kan du se en video på tilsvarende oppskrift fra favorittgutta «BBQ pit boys» på Barbecueweb.

Entry filed under: Grill, Oppskrifter. Tags: .

Grillet hvit asparges – i sesong nå! Verdens enkleste kakeoppskrift – for anledningen med rabarbratopping

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: