Verdens enkleste kakeoppskrift – for anledningen med rabarbratopping

01/06/2012 at 07:09 11 kommentarer

Dette er i teorien den eneste kakeoppskriften du trenger i sommer. Oppskriften på en «likevektskake» er lett å huske sånn at du kan bake den hvor som helst, og du kan toppe den med all slags frukt og bær. Poenget er at du veier så mange egg du vil bruke, 3, 4 eller 5, og så veier opp like mye av smør, sukker og hvetemel. Jeg slang i en teskje bakepulver og frøene fra en vaniljestang også, men det er ikke nødvendig. Du kan også smaksette deigen med kanel eller kardemomme.

Likevektskake med rabarbratopping

  • 4 egg (mine 4 egg veide til sammen 255 g)
  • 255 g smør, romtemperert
  • 255 g sukker
  • 255 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • frøene fra 1 vaniljestang

Visp smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Rør inn mel og ev. bakepulver og vanilje til en jevn røre. Kle en liten langpanne eller en vanlig springform med bakepapir. Smør med smør og hell kakerøren i formen. Legg et lag med frukt og/eller bær på toppen. Stek kaken på 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før servering.

Rabarbratopping

  • ca. 200 g rabarbra i biter
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ts kanel

Bland alt godt sammen og la det stå å trekke i ca. 10 minutter. Fordel rabarbraen over kaken før steking.

About these ads

Entry filed under: dessert, kake, Oppskrifter. Tags: .

Grilla kylling – rett og slett Egg- og baconsalat – perfekt frokost

11 kommentarer Legg til din egen

  • 1. Ms Tina and Bear Bones  |  01/06/2012, kl. 07:21

    Alltid gøy å starte morgenen med noe søtt! :)

    Svar
  • 2. Steinar Holten  |  02/06/2012, kl. 08:08

    Det har du rett i Ms Tina. Og ettersom jeg ikke har hverken søt eller sur kone, ja da får jeg prøve denne kaka. den ser iallefall søt ut :)))

    Svar
  • 3. Magne D. Antonsen (VG)  |  06/06/2012, kl. 14:02

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 4. Lise K.  |  07/06/2012, kl. 00:05

    Hei! Jeg er helt «blank» i kunsten å bake ;-) men, har masse rabarbra, og kunne tenke meg å forsøke meg på denne kaken, som ser veeldig god ut. Har et par «dumme» spørsmål: Det står i oppskriften, at man skal bruke bakepapir og deretter » smør med smør»…. litt rart at man skal smøre på bakepapir….eller er det normalt?? og; rørsukker – er det et spesielt type sukker…? På forhånd; takk for svar ! Mvh Lise

    Svar
    • 5. matmisjonen  |  07/06/2012, kl. 12:00

      Denne kaken klarer du! Du kan selvsagt bare smøre en form med smør ELLER bruke usmurt bakepapir. Hvis du i tillegg smører bakepapiret er det enda enklere å få løs kaken hvis du f.eks. vil ha den over på et fat. Rørsukker (eller råsukker) er lysebrunt, uraffinert sukker fra sukkerrør og ikke helt det samme som vanlig hvitt sukker (som er raffinert og stort sett fra sukkerroer), men du kan fint bruke hvitt sukker også. Lykke til!

      Svar
  • 6. Miriam:)  |  07/06/2012, kl. 06:49

    Bruker du smeltet smør?

    Svar
    • 7. matmisjonen  |  07/06/2012, kl. 11:48

      Nei, smøret skal være romtemperert og piskes hvitt sammen med sukkeret.

      Svar
  • 8. Morten Pedersen  |  07/06/2012, kl. 06:51

    Enkelt og godt ser dette ut som.

    Svar
    • 9. matmisjonen  |  07/06/2012, kl. 11:49

      Ja, også er oppskriften så lett å huske!

      Svar
  • 10. hanne  |  07/06/2012, kl. 19:17

    takk for oppskriften :) lagde denne igår kveld. omtrentlig oppspist allerede. jeg brukte perlesukker framfor rørsukker, og ble bra det og. såpass at mor måtte spørre om kakeoppskriften..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: