Spaghetti med sommerkål og svinenakke i pestosaus …

06/06/2012 at 16:23 2 kommentarer

… eller man tager det man haver. Denne uken er det veldig hektisk med mye jobb, skolearrangementer og diverse fotballkamper. I går måtte middagen raskt på bordet, og da er det noen ting som er fint å finne i kjøleskapet. Jeg fant blant annet ett glass hjemmelaget pesto (lurt å lage opp i helgene), en sommerkål og et par paprika (rester fra fotoopptak) og et stykke svinenakke (rester fra grillfesten i helgen). Med litt fantasi og kokt spaghetti ble det rene herremåltidet.

Svinenakke er en av mine favorittråvarer. Jeg kjøper gjerne et helt stykke (1,5-3 kg alt ettersom) og får de i kjøttdisken på Meny til å beine det ut. Det smakfulle kjøttet kan trylles om til så mangt, bl.a. souvlaki, dragsvin, fyll i ferske vårruller, stekt med perlespelt eller langtidsgrillet. Får man ikke tak i hel svinenakke, kan vanlige nakkekotteletter skæres løs fra beinet og brukes på samme måte i de fleste rettene.

Spaghetti med svinenakke og sommerkål i pestosaus

4 porsjoner

  • 300-400 g svinenakke i terninger
  • litt olivenolje
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 ts tørket oregano
  • smør
  • noen hvitløksfedd, finhakket
  • 1 gul paprika i biter
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 liten sommerkål, strimlet
  • 3-4 ss pesto
  • salt og pepper
  • spaghetti kokt etter anvisning på pakken

Vend kjøttet med olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper. La det marinere mens du skjærer grønnsakene i biter. Ha litt smør i en stekepanne og stek kjøtt og hvitløk på høy varme til nesten gjennomstekt. Rør underveis. Ha i paprika og kål og stek i et par minutter til. Vend inn pesto og smak til med salt og pepper. Ta sausen av varmen og la den trekke under lokk i et par minutter før den blandes med nykokt spaghetti.

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter, svin. Tags: .

Egg- og baconsalat – perfekt frokost Ceviche av havabbor – Matmisjonen på jobb

2 kommentarer Add your own

  • 1. Marius  |  06/06/2012, kl. 17:45

    Dette må jeg prøve en gang. Både ser og høres godt ut.

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  06/06/2012, kl. 18:14

      Så bra! Veldig godt og veldig enkelt.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: