Juice og muffins – et flott frokostalternativ
19/06/2012 at 13:41 1 kommentar
«Alle» lager juice for tiden, og for et par uker siden lanserte Wilfa sin JuiceMaster. Jeg var så heldig å få en maskin og finner meg plutselig i diskusjoner med venninner om hvilken grønnsak som smaker best i kombinasjon med brokkoli. Hvem hadde trodd det? Men det er faktisk sønnen min på nesten 11 år som har brukt juicepressen mest. Han har laget både en variasjon av juicer, samt sorbet ved å kjøre frosne bær gjennom maskinen. Min favorittjuice er foreløpig denne med gulrot, appelsin og ingefær. Oppslysningskontoret for frukt og grønt oppfordret alle som var på lanseringen til å komme opp med oppskrifter der man kunne bruke restene som ble igjen etter at juicen er kvernet ut av frukten eller grønnsakene. JuiceMaster skiller nemlig juice og fruktkjøtt i to forskjellige beholdere, og det er jo fremdeles mye smak og fiber igjen i det som er til overs. Ja, så her har juicen fått følge av noen grove frokostmuffins med gulrot, appelsin, ingefær, nøtter og kanel. En perfekt frokost!
Gulrot, appelsin og ingefærjuice
- 4 gulrøtter, godt vasket
- 5 appelsiner, skrelt
- 2 cm ingefær, uten skall og i biter
Følg bruksanvisningen på juicemaskinen, og press frukt og grønnsaker sammen. Avkjøl juicen eller server den over isbiter.
Muffins med gulrot, appelsin og ingefær
- 200 g sukker
- 200 g smør, romtemperert
- 3 egg
- 100 g grahamsmel
- 100 g durumhvete
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 200 g fruktkjøtt som er tilovers fra juicelagingen, ev. finrevet og most gulrot, appelsin og ingefær
- 50 g mandelflak
Pisk sammen sukker og smør til det er hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett og ett. Rør inn mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Vend til slutt inn fruktkjøtt og mandler. Fordel røren i muffinsformer i et muffinsbrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
PS! Det går selvfølgelig an å kutte ned på sukkermengden om man ønsker et enda sunnere alternativ.
Entry filed under: Oppskrifter.
1 kommentar Add your own
Legg igjen en kommentar
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
Kakeboksen | 25/06/2012, kl. 14:36
Denne oppskriften ser spennende ut :) Må prøves