Urtesalat med ristede gresskarkjerner

11/07/2012 at 12:21 Legg igjen en kommentar

Etter en uke i fantastiske Lofoten, med fjell, hav, midnattsol, selvfisket sei og hvalcarpaccio, har jeg vært på jobb i en regntung og grå hovedstad i tre dager. Før jeg nå setter nesen sørover for å tilbringe resten av ferien på Sørlandet, rakk jeg en tur innom gården med hele familien. Der plukket vi med oss jordbær som ble til en variant av vår favorittdessert, og urter og salat (namenia) som ble deilig tilbehør til laks med parmaskinke. En urtesalat kan bestå av akkurat de urtene og salatene du har for hånd, men vær obs på at noen urter er mye kraftigere enn andre, så bruk med måte. Smak underveis! Med ristede gresskarkjerner og nøtter, får salaten en god krunsj også.

Urtesalat med ristede gresskarkjerner

  • 1 neve ferske urter, finhakkede
  • 2 never salat i biter
  • noen cherrytomater, delt i to
  • ev. grovhakkede nøtter
  • 100 g gresskarkjerner
  • 1 ts smør
  • salt og pepper
  • litt god olivenolje
  • 1/2 sitron

Bland urter, salat, tomater og ev. nøtter i en bolle. Varm en panne og rist gresskarfrøene på høy varme. Rist på pannen hele tiden så de ikke brenner seg. Når de begynner å blåse seg opp («poppe»), har du i smør og vender dem godt. Strø på litt salt og sett til side. Ha litt olivenolje og sitronsaft over salaten og smak til med salt og pepper. Dryss over ristede gresskarkjerner til slutt.

Entry filed under: Oppskrifter, salat, vegetar. Tags: .

Laks med sitrontimian og speltsalat = sommer Sol og solskinnstorta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: