Thai-hurtigmat – Penang curry på 30 minutter
28/08/2012 at 09:41 2 kommentarer
Nå når den travle hverdagen er godt i gang med skole, lekser, kjøring hit og dit, jobb og trening, må man i tillegg til morsomme matpakker også komme opp med smarte, sunne og spennende middagsløsninger. Mange ganger blir det sen middag hjemme hos oss, da spiser barna gjerne en yoghurt, frukt eller ostesmørbrød etter skolen, før vi alle setter oss ned sammen rundt middagsbordet etter at aktiviteter, husarbeid og lekser en unnagjort, og nyter en god middag som gjerne har tatt litt tid. Andre ganger må middagen raskere på bordet, og noen av våre favoritter er hjemmelagde fiskepinner, stekt ris, saftig svinefilet og laks med pasta. Målet mitt i høst er å komme opp med flere av disse kjappe og enkle, men smaksrike rettene.
Selv om jeg prøver å følge den norske sesongen, tenke kortreist, økologisk og bærekraftig, er jeg en sucker for asiatisk mat full av langreiste råvarer som nudler, asiatiske urter, krydder og grønnsaker. Rett utenfor døren til kontoret mitt på Grønland ligger det flust av asiatiske supermarkeder, samt grønnsaksbutikker drevet av folk fra Midtøsten. Ofte blir jeg fristet til å følge sesongene der også. Penang curry er en rask thai-rett som smaker veldig autentisk hvis du får tak i penang curry pasta eller lager den selv. Curry pasta er en pasta laget av forskjellige krydder og urter. Her innrømmer jeg at jeg er litt lat og kjøper den ferdig. Det gjør jeg faktisk med god samvittighet etter at innehaveren av A Food, en av mine favorittbutikker, sa at de lo litt av nordmenn som kom inn med de langehandlelistene sine og skulle ha hundre ingredienser for å lage egne curryblandinger. Det mente hun at det ikke var noen i Asia som gjorde. Der kjøpte man det ferdig. Uansett, i dag var målet å lage en god middag raskt. Hele retten tok 30 minutter fra jeg kom inn døren til gryten sto på bordet. Ja, og såpass må vi tåle.
Penang curry
- 2 ss solsikkeolje
- 5 ss penang curry pasta (ev. 2-3 ss rød curry pasta)
- 8 dl kremet kokosmelk (ev. 6 dl vanlig kokosmelk)
- 600 g kyllingbryst i biter (helst økologisk)
- 3 gulrøtter i skiver
- 3 vårløk i skiver
- 1/2 rød paprika i biter
- 6 ferske limeblader (kaffir), finstrimlet (ev. litt limesaft og -skall)
- 2 ss fiskesaus (ev. litt salt)
- 1-2 ss finrevet palmesukker (ev. brunt sukker)
- thai basilikum og/eller koriander
Varm oljen i en gryte og fres curry pastaen et par minutter. Tilsett kokosmelk og rør godt til pastaen er oppløst. Ha i kylling, gulrøtter, vårløk og paprika og la det hele småkoke i ca. 20 minutter under omrøring. Ha i limeblader, fiskesaus og sukker. Smak til med litt fersk limejuice og ha i urter rett før servering. Server med ris, chili og ev. salat eller pak choy.
Entry filed under: Familieliv, Oppskrifter.
2 kommentarer Add your own
Legg igjen en kommentar
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
Tale Solberg Såstad | 30/08/2012, kl. 07:33
Jeg må ha ting inn med t-skje: skal kyllingen være ferdig stekt?
2.
matmisjonen | 30/08/2012, kl. 09:06
Nei, den kokes i sausen ;-D