Super souvlaki

31/07/2011 at 09:45 2 kommentarer

Dette er en enkel sommerfavoritt. Nakkekoteletter er jo noe du får tak i i de aller fleste dagligvarebutikker, store eller små. Her trylles de om til saftige grillspyd. Vi serverer dem både til hverdags og fest, og smaken er så god at gjestene alltid blir over seg. Ikke vet de at det er både raskt, enkelt og billig. Tradisjonelt blir souvlaki servert med pitabrød og tzatziki, men her i huset blir de også servert med ris eller bulgur blandet med feta for eksempel.

ca. 10 grillspyd

  • 4 nakkekoteletter (ca. 900 g)
  • saft fra 1-2 sitroner
  • 2-3 ss tørket oregano
  • 2-3 ss olivenolje
  • godt med flaksalt og nykvernet pepper

Fjern beinet på kotelettene og del kjøttet i terninger på ca. 2-3 cm. Træ dem på grillspyd, 4-5 biter per spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i ca. 30 minutter først. Press sitronsaft over og ha på olivenolje, oregano, salt og pepper. Gni spydene godt inn og pass på at krydderet er godt fordelt på alle kjøttbitene. Grill raskt på direkte, høy varme. Skvis sitronsaft på under grillingen for å slukke evt. flammer som blusser opp. Snu grillspydene ofte. Varmen vil jo variere litt, men grill dem i ca. 10 minutter eller til de er så vidt gjennomstekt.

 

Entry filed under: Grill, Oppskrifter, svin.

Trøste-terte… Fiskelykke

2 kommentarer Add your own

  • 1. Ellen Hov Aanæs  |  03/08/2011, kl. 18:59

    Vi hadde din souvlaki til middag i dag Hanne! Med tzatsiki, bakte småpoteter og gresk salat. Det slo an hos hele familien, vi koste oss og mimret om tidligere Hellasferier. Takk skal du ha!

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  03/08/2011, kl. 20:06

      Så utrolig hyggelig å høre!!!

      Svar

Leave a reply to matmisjonen Avbryt svar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Kategorier